CONSUL

Ta projekt ni bil izglasovan.

Vzpostavitev manjše ploščadi za prireditve med krošnjami v Borovem gozdičku

Vico  –  16. 12. 2020  –  Območje 1

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Postavitev amfiteatra v Borovem gozdičku, s katerim bi Novogoričani pridobili lep prostor za kulturne prireditve.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam da se v Borovem gozdičku na koncu travnika poleg otroškega igrišča postavi ploščad v izmeri 8x6m. Ta ploščad bi bila namenjena postavitvam odrov za kulturne prireditve. Poleg ploščadi naj se postavi tudi ustrezno elektrifikacijo prostora. Po manjši vzpetini ki je na levi strani travnika, če gledamo s strani knjižnice pa se postavi ne vpadajoče klopi. Vse skupa bi zelo lepo izpadlo kot nek amfiteater.
Nova Gorica bi s tem pridobila res lep in prijeten ambient za kulturne prireditve. Kot organizator nekaj koncertov v sklopu Novogoriškega kresovanja smo skupaj s drugimi prostovoljci ugotovili da je ta prostor res nekaj posebnega vsaj za koncertne prireditve. To so nam potrdili tudi nekateri glasbeniki, ki so izvedli te koncerte. S to pridobitvijo menim, da bi se pojavil tudi interes za postavitev kakšne okrepčevalnice, saj glede na obiskanost igrišča mislim da tam nekaj podobnega manjka.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Pridobiti gradbeno dovoljenje. Narediti manjši izkop, za temelje ploščadi. Postavit samo ploščad, se dogovoriti za električni priklop na bližnjo transformatorsko postajo in v bližini ploščadi narediti ustrezno električno omarico. Na bližnji vzpetini s manjšimi zemeljskimi deli postavit lesene klopi.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

V Borovem gozdičku na poncu travnika poleg igral.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Čimprej, da bomo lahko že letos poleti tam imeli lep in uporaben amfiteater.

Vrednost projekta

20000 €