CONSUL

Ta naložbeni projekt je bil označen kot neizvedljiv in ni dosegel faze glasovanja.

Predlog deloma podvaja ostale oddane predloge (ureditve konkretnih igrišč). Vprašanje same dostopnosti do igrišč je v domeni upravljalcev (šol, JZ za šport, svetov KS).

javna sportna igrišča

Anonimno oddan predlog  –  23. 11. 2020  –  Območje 1

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

v NG in okolici je veliko športnih igrišč, vendar jih je le malo namenjenih javni uporabi (fran erjavec, ledine). Pogosto se s prijatelji zmenimo za igranje nogometa, košarke ali odbojke in ko pridemo do igrišča je to že zasedeno. Predlagam, da se javnosti omogočil uporabo vseh zunanjih športnih površin.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Odpreti vsa zunanja športna igrišča za javnost (OŠ Kozara, umetna trava v športnem parku, igrišče pri Kornu...) in ureditev nekaterih obstoječih igrišč (igrišči za odbojkobna mivki v Rožni Dolini in pri restavraciji Žogica v Solkanu ..). Tudi nova igrišča za odbojko na mivki.

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Odkleniti vrata nekaterih igrišč ko ta niso v organizirani uporabi. Vzpostaviti nova ali obnoviti igrišča za idbojko na mivki.

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Na že obstoječih zunanjih športnih površinah.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Po možnosti do poletja.


Login To Comment
 • Avatar admin
  Admin #2  •  26.11.2020 12:39:31

  Spoštovani,
  Hvala vam za oddan predlog.
  Ker je sestavljen iz več predlogov vam priporočamo, da jih konkretizirate po posameznih območjih, kot npr: igrišče v Solkanu posebej, igrišče v Rožni Dolini posebej.
  Režim upravljanja je predvsem odvisen od posameznega okolja in upravitelja. Ali nam lahko zaupate, katera igrišče vam je navadno nedostopno, da preverimo z upravljalcem?
  Hvala in lep pozdrav!

  Ni odgovorov
  Ni mejnikov