CONSUL

Ta projekt ni bil izglasovan.

Turistična identiteta mesta (postavitev informacijskih tabel)

Anonimno oddan predlog  –  18. 12. 2020  –  Območje 1
vrt.JPG
vrt.JPG

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Bistvo tega predloga je povezati turistične zanimivosti Nove Gorice v celoto, ter zastaviti sistem informacijskih točk po mestu.

Nova Gorica ima kar nekaj zanimivih turističnih točk, kot je na primer Solkanski most, grobnica Burbonov, park vile Rafut, parna lokomotiva ob bohinjski progi, kaverne na Sveti gori, itd. Poleg tega ima mesto unikatno zgodovino nastanka. Zato menim, da bi morale biti naključnemu obiskovalcu mesta te informacije ponujene na dlani. V mestu je bistveno premalo turističnih tabel, ki bi ponujale informacije o določeni zanimivosti, kot tudi smerokazov, ki bi do teh točk vodili. Vsebine bi lahko bile zastavljene tudi interaktivno.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Postavitev tako interaktivnih kot navadnih tabel s samimi informacijami o določeni turistični zanimivosti. Postaviti bi bilo potrebno tudi vrsto smerokazov v mestu in širši okolici, ki naključnega obiskovalca do točk pripeljejo.

Same točke bi bilo po potrebi tudi urediti in jih narediti atraktivne in privlačne za obiskovalce, ki niso iz tega okolja. Na primer kaverna na Sveti gori je trenutno samo luknja skozi hrib. Z dodanimi opisnimi tablami, lutkami in predmeti ki ponazarjajo kaj se je nekoč tam dogajalo bi pritegnili marsikaterega obiskovalca.

Prav tako za gorbnico na Rafutu ve le malokdo. A tam je pokopan zadnji francoski kralj. Edini francoski kralj, ki ne počiva v rodni Franciji. To bi bilo potrebno veliko bolj poudariti in okoli tega narediti zgodbo. Sedaj na to opozarja le ena delno vidna tabla ob cesti s simbolom grobnice.

V parku Rafut je prav tako posajenih veliko eksotičnih rastlinskih vrst okoli katerih bi se lahko speljalo učne poti in uredilo napise z imeni rastlin.

V centru Nove Gorice bi lahko uredili kotiček kjer bi vsak obiskovalec lahko izvedel več o edinstvenem nastanku in gradnji mesta, o ideji mesta vrtnic, itd.

 

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Smerokazi po celotnem mestu in informacije ob samih turističnih točkah.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Čimprej

Vrednost projekta

20000 €