CONSUL

Ta projekt ni bil izglasovan.

Most za pešce (Varda - Pavšičevo naselje)

Domen Gorjup  –  18. 12. 2020  –  Območje 1
most_1.jpg
most_1.jpg

Zakaj ta predlog? Katero temo, težavo oz. izziv projektni predlog naslavlja?

Most za prečkanje potoka med vardo in pavšičevim naseljem je že dolgo priljubljena sprehajalska in kolesarska pot. Zgodovina mostu sega že dolgo nazaj, katerega so si lokalci vedno postavljali za lastne potrebe. Skozi leta smo most sami popravljali, obnavljali, po potrebi zamenjali. Trenuten most je v takšni izvedbi že približno 10 let in je začel propadat, postaja nevaren, zato ga bomo zaradi varnosti v prihodnje odstranili. Ker je most presegel potrebe lokalcev in ga uporablja vse večje število ljudi (od otrok do starostnikov), menimo da bi bilo pravilno postaviti konkreten most z ustrezno ograjo.

Kaj konkretno predlagate? Kaj je bistvo vašega predloga? Kaj se bo zgodilo?

Predlagam izgradnjo konkretnega mostu z ustrezno ograjo/varovanjem. Most bi bil še vedno le za sprehajalce/kolesarje, torej ne za avtomobile. S tem bi se ohranila priljubljena pot in povečala varnost (sam sem na lastne oči videl štiriletnega otroka, ki je padel z mostu v potok, ko je bil ta spolzek).

Kako naj bi se projekt izvedel? Katere aktivnosti bi bilo treba izpeljati?

Potrebno je odstraniti obstoječi lesen most, postaviti temelje za novega, ki je lahko zidan ali pa montažne železne konstrukcije. 

Kje konkretno naj bi se projekt izvajal?

Mikrolokacija mostu; najbližji hiši sta Varda 12 in Pavšičevo naselje 17.

Časovni okvir: kdaj naj bi se projekt izvedel?

Čimprej.

Vrednost projekta

20000 €