CONSUL

Pogosta vprašanja

Potrebujem telefonsko številko in dostop do interneta, da lahko sodelujem?

Za kreiranje uporabniškega računa na spletnem orodju potrebuješ telefonsko številko, e-naslov in internetno povezavo, vse funkcionalnosti lahko opraviš tudi na občini in sedežih krajevnih skupnosti.

Kako ustvarim in potrdim svoj račun?

Račun ustvariš tako, da v nogi spletnega mesta klikneš na gumb Registracija, klik na kateri koli gumb za akcijo te prav tako pripelje do istega spletnega obrazca. Za kreiranje uporabniškega računa moraš vpisati uporabniško ime, e-naslov, naslov stalnega prebivališča, telefonsko, EMŠO in geslo. Po kreiranju računa ga moraš potrditi s klikom na povezavo v e-pošti, ki jo bomo poslali na tvoj e-naslov.

Kako lahko ustvarim nov predlog?

Predlog projekta ustvariš v okviru spletnega orodja, oddaš ga lahko tudi na fizičnem obrazcu po pošti oziroma osebno na sedežu Mestne občine Nova Gorica v času uradnih ur ali izpolnjenega pošlješ na elektronski naslov odlocamo-skupaj@nova-gorica.si.

Pozabil/-a sem svoje geslo. Kaj lahko storim?

Klikni na gumb Prijava, nato izberi povezavo Pozabljeno geslo. Na svoj elektronski naslov boš prejel/-a navodila, kako ustvariti novo geslo.

Kako lahko spremenim svoj e-naslov, uporabniško ime in / ali geslo?

V nogi spletnega mesta klikni na gumb Moj račun, kjer lahko spremeniš vse svoje podatke.

Potrebuješ pomoč?

Imaš tehnične težave?

Kontaktiraj upravljalca aplikacije na consul@djnd.si. Na voljo smo vam tudi po telefonu vsak ponedeljek od 9:00 do 10:00, vsako sredo od 15:00 do 17:00 ter vsak petek od 9:00 do 11:00 na telefonski številki 031 256 860.

Imaš kakršno koli drugo vprašanje?

Kontaktiraj predstavnike Mestne občine Nova Gorica na odlocamo-skupaj@nova-gorica.si. Na voljo smo vam tudi po telefonu vsak ponedeljek in petek od 9:00 do 11:00 ter vsako sredo od 15:00 do 17:00 na telefonskih številkah 05 33 50 104 in 05 33 50 369.